Met deze website maakt U  kennis met de vereniging Heemkunde Hattem, haar activiteiten en publicaties. Onze vereniging is een ANBI. d.w.z. een Algemeen Nut Beogende Instelling. Goede doelen moeten voldoen aan bepaalde regelgeving om aangemerkt te worden als algemeen nut beogende instelling . Wanneer zij aangemerkt zijn als ANBI dan genieten zij belastingvoordeel. Hetzelfde geldt voor u als donateur aan een ANBI. Zo mag u bijvoorbeeld bepaalde giften aftrekken van uw belastbaar inkomen in de inkomstenbelasting. De vereiste verantwoording vindt U hieronder.

Over de vereniging "Heemkunde Hattem"

De vereniging "Heemkunde Hattem"  is in  1980 opgericht.  De vereniging stelt zich ten doel om de geschiedenis, de cultuur en de traditie van Hattem en zijn bewoners te onderzoeken en vast te leggen.
Binnen Heemkunde Hattem is een aantal werkgroepen actief die zich met specifieke onderzoekgebieden bezighouden.

De doelstelling van de vereniging

De vereniging stelt zich ten doel door middel van heemkundige en/of andere activiteiten belangstelling voor Hattem alsmede voor het onderzoek van locale/regionale geschiedenis te bevorderen in de ruimste zin des woords.

Het beleidsplan

Om voornoemde doelstelling te bereiken heeft de vereniging groeperingen met een heemkundig karakter. De vereniging geeft viermaal per jaar een tijdschrift uit met artikelen van heemkundige aard.  Alle leden ontvangen dit tijdschrift. Het tijdschrift is ook los te koop. Daarnaast verschijnen er periodiek publicaties/boekjes met betrekking tot een bepaald onderwerp. Klik hier voor meer informatie over het tijdschrift.

Een verslag van de uitgeoefende activiteiten

Tot en met 2017 zijn reeds 150 uitgaven van het tijdschrift verschenen.

Tevens zijn reeds enkele tientallen publicaties/boekjes verschenen met betrekking tot een bepaald onderwerp van heemkundige aard.

Het Dagelijks Bestuur

Financiële verantwoording

Klik hier voor de Financiële verantwoording 2016

Het beloningsbeleid

De vereniging werkt uitsluitend met vrijwilligers.

Leden in Hattem

€ 15,00 per jaar

Een hoger bedrag is natuurlijk altijd welkom
Leden buiten Hattem € 25,00 per jaar